پمفلت داروهای ضد تشنج شامل معرفی داروهای مهمی مثل والپرات، کلونازپام، کاربامازپین و گاباپنتین با مکانیسم اثر و نکات کلیدی به صورت فایل Word قابل ویرایش است.
این فایل در قالب Word قابل ویرایش، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی می باشد 2 صفحه 3 ستونه به همراه تصویر.
والپرات (Valproate Sodium)
درمان حملات ساده یا کمپلکس صرع غیاب (صرع کوچک) و حملات چندگانه صرعی شامل صرع absence.
مکانیسم اثر:
اثر ضد تشنج: مکانیسم اثر دارو مشخص نیست. اثر این دارو ممکن است ناشی از افزایش غلظت اسید گاما- آمینوبوتیریک (GABA) (که یک واسطه عصبی مهارکننده در مغز است) باشد. همچنین، والپروات ممکن است کاتابولیسم آنزیمی GABA را کاهش دهد. زمان لازم برای شروع اثر درمانی دارو ممکن است یک هفته یا بیشتر باشد. این دارو ممکن است با سایر داروهای ضد تشنج مصرف شود.
لیکانتین (پریمیدون) (Primidone)
حالات تونیک – کلونیک (صرع بزرگ) صرع کانونی، صرع ناقص کمپلکس (سایکوموتور).
مکانیسم اثر:
اثر ضد تشنج: پریمیدون به عنوان یک داروی مضعف CNS غیر اختصاصی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد تشنج برای کنترل حملات تشنجی صرع بزرگ مقاوم و درمان تشنجات کانونی یا سایکوموتور به کار می رود. مکانیسم اثر دارو مشخص نیست. بخشی از فعالیت دارو ممکن است ناشی از فنوباربیتال (متابولیت فعال آن) باشد.
گاباپنتین (Gabapentin)
درمان کمکی صرع پارشیال با یا بدون جنرالیزه شدن ثانویه.
مکانیسم اثر:
اثر ضد تشنج: مکانیسم عمل ناشناخته می باشد. اگرچه اساس آن مربوط به گابا می باشد، دارو با رسپتورهای گابا تداخلی ندارد و به صورت متابولیکی به گابا یا آگونیست گابا تبدیل نشده و برداشت یا تجزیه گابا را مهار نمی کند. گاباپنتین تمایلی برای اتصال به رسپتورهای دیگر نیز نشان نمی دهد.
کلونازپام (Clonazepam)
صرع کوچک (absence)، صرع کوچک آتیپیک، تشنجات آکینتیک و میوکلونیک.
مکانیسم اثر:
اثر ضد تشنج: مکانیسم این اثر مشخص نیست. کلونازپام ظاهراً در سیستم لیمبیک، تالاموس و هیپوتالاموس عمل می کند.
کلونازپام در درمان تشنجات آتونیک، میوکلونیک و صرع کوچک که به سایر داروهای ضد تشنج مقاوم هستند و همچنین، در سرکوب یا از بین بردن حملات میوکلونوس شبانه وابسته به خواب (سندرم پاهای بی قرار) به کار می رود.