پاورپوینت درس معماری معاصر – معماری فولدینگ (فرشید موسوی)

این پاورپوینت در مورد معماری معاصر و معماری فولدینگ فرشید موسوی است و به بررسی زندگی، آثار و تاثیرات معماری نوآورانه او در طراحی شهری و پروژه های بین المللی می پردازد.

معماری فولدینگ فرشید موسوی

فرشید موسوی در سال ۱۹۶۵ در شیراز به دنیا آمد و در ۱۸ سالگی به عنوان دانشجوی معماری وارد دانشگاه داندی (Dundee) بریتانیا شد. پس از اتمام تحصیل و یک سال کار در کارگاه ساختمانی رنزو پیانو در جنوا، به مدرسه معماری بارتلت در کالج لندن راه یافت.

در ۲۴ سالگی و در حین تحصیل برای کسب مدرک کارشناسی ارشد معماری در دانشگاه هاروارد، با آلخاندرو زائرا پولو، همکار و همسر آینده اش، آشنا شد. این دو جوان هدفی مشترک داشتند: بیرون کشیدن مباحث و طرح های آوانگارد از برج های عاج مدارس معماری.

موسوی در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل شد و همکاری خود را با زائرا پولو در دفتر کولهاس در روتردام آغاز کرد. پس از دو سال، این زوج ازدواج کردند و دفتر معماری خارجی (FOA) را در لندن تاسیس نمودند. همزمان، در انجمن معماری لندن به تدریس مشغول بودند و بعدها در دانشگاه های پرینستون، یو.سی.ال.ای و کلمبیا نیز به آموزش معماری پرداختند.

سال ۱۹۹۵ نقطه عطفی برای FOA بود؛ آنها در مسابقه بین المللی طراحی فرودگاه یوکوهاما در ژاپن شرکت کرده و برنده نهایی شدند. موسوی و زائرا پولو، پس از زوج رنزو پیانو و ریچارد راجرز، جوان ترین معمارانی بودند که در این سطح بین المللی موفق شدند.

اولین پروژه تکمیل شده آن ها، رستوران بلگو در بیشه لدبروک لندن بود که در سال ۱۹۹۸ به پایان رسید. هفت سال پس از موفقیت در مسابقه فرودگاه یوکوهاما، شرکت آنها به عنوان نماینده معماری انگلستان در بی ینال معماری ونیز انتخاب شد و موسوی به عضویت آکادمی هنرهای زیبای وین درآمد.

سال ۲۰۰۳ سال چندان موفقی نبود، اما سال ۲۰۰۴ با افتتاح پارک آودیتوریوم در میدان فرهنگ های بین المللی بارسلونا، نمایشگاه در انستیتوی هنرهای مدرن لندن، شرکت در مناقصه المپیک ۲۰۱۲ لندن و برنده شدن طراحی ساختمان جدید موسیقی و تئاتر بی بی سی در وایت سیتی لندن، سالی درخشان بود.

FOA تحت مدیریت موسوی و زائرا پولو پروژه های متعددی را به پایان رسانده یا در دست اجرا دارد؛ از جمله انتشارات دالنیوک در کره جنوبی، ساختمان تئاتر شهرداری توربیخا در اسپانیا، مجتمع اومرانیه در استانبول، مجتمع مسکونی کارابانچل در مادرید، مرکز تکنولوژی بارسلونا، دپارتمان جان لوییز، کالج طراحی ریونزبورن و ساختمان سه گانه C3 در انگلستان، انستیتوی پزشکی قانونی مادرید و برج مسکونی دورانگو در اسپانیا.

طرح های این دفتر معماری اغلب حس شکل دهی پوسته زمین توسط جراح پلاستیک را القا می کنند؛ جایی که ساختمان ها و مناظر به یکدیگر تبدیل می شوند و انسان و طبیعت در آغوش هم قرار می گیرند. این رویکرد، FOA را به یکی از خلاق ترین و مهم ترین دفاتر معماری در زمینه طراحی شهری و مناظر طبیعی تبدیل کرده است.

از جمله جوایز مهم آن ها می توان به چهار جایزه اروپایی ریبا (۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸)، جایزه معماری اِلی اسپانیا، جایزه معمار سال اسپانیا، جایزه توپوگرافی در بی ینال ونیز، جایزه معماری اریک میرالس، جایزه بین المللی معماری داخلی و مقام دوم مسابقات بین المللی بازسازی ساختمان های کنار آب در تنه ریف اسپانیا اشاره کرد.

فرشید موسوی همچنین در سال ۱۹۹۷ در مسابقه طراحی سینما آزادی شرکت کرد که هرچند برنده نشد، طرحش شباهت هایی به ساختمان جعبه موسیقی BBC داشت. او استاد بخش معماری دانشگاه هاروارد و مدرس دانشگاه های GCD، کالج لندن، داندی و مدرسه معماری بارتلت است.

پیش از تاسیس FOA، موسوی مسئول طراحی ساختمان رنزو پیانو در جنوا و اداره دفتر معماری کلان شهر روتردام بود. او استاد متعهدی است و در دانشگاه های یو.سی.ال.ای، کلمبیا، پرینستون و چند مدرسه معماری دیگر در اروپا نیز به عنوان ناظر فعالیت می کند. موسوی همچنین به مدت ۸ سال در اتحادیه معماری لندن تدریس کرد و ریاست موسسه معماری فرهنگستان هنرهای زیبا وین را برعهده داشت.

دفتر معماری خارجی که توسط موسوی در لندن تاسیس شده، یکی از برجسته ترین و خلاق ترین دفاتر معماری در طراحی شهری و چشم اندازهای جهانی محسوب می شود. این شرکت پروژه های بین المللی متعددی اجرا کرده که اکثر آن ها نامزد جوایز معتبر بین المللی بوده اند.

از پروژه های شاخص می توان به گذرگاه دریایی یوکوهاما در ژاپن، پارک بزرگ بارسلونا همراه با تالارهای کنفرانس، هتل بلومون در گرونینگن هلند، ساختمان پلیس بزرگ بارسلونا، ساختمان پلیس در لاویلا یویاسا اسپانیا و غرفه نمایشگاه صادرات بین المللی اسپانیا اشاره کرد.

از پروژه های در دست اجرا می توان به ساختمان تئاتر ترودیا در اسپانیا، مرکز فناوری لوگو ونو، مرکز اسکان اجتماعی مادرید، ساختمان اصلی ناشران در پاجو کره جنوبی، مرکز جدید موسیقی بی بی سی در لندن، دانشگاه هنر و طراحی در انگلستان و دفاتر کاری بزرگ در هلند اشاره کرد.

تعداد صفحات: 34

فرمت فایل: ppt