Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /www/wwwroot/filemizan.ir/wp-config.php on line 90
پاورپوینت بررسی معماری شهر فرهنگی گالیسیا

پاورپوینت بررسی معماری شهر فرهنگی گالیسیا

این پاورپوینت در مورد بررسی معماری شهر فرهنگی گالیسیا است و به تحلیل طرح پیتر آیزنمن، ترکیب معماری مدرن و تاریخی، فضاهای فرهنگی و ویژگی های برجسته این پروژه می پردازد.

معماری شهر فرهنگی گالیسیا

معمار – موقعیت – ریزفضاها
شهر فرهنگی گالیسیا، پروژه ایست عظیم از پیتر آیزنمن که بر فراز شهر سانتیاگو د کومپوستلا جلوه گر گشته است. این پروژه که مجموعه ایست از کتابخانه ها، آرشیوها، موزه ها، سالن های کنسرت و گالری ها، یکی از آخرین ساختمان های نسل سازه های فرهنگی اروپایی می باشد و کانیست باشکوه از مقصودهای مادام ِ معماری است.

معرفی شهر گالیسیا
این شهر مرکز فرهنگی جدیدی در استان گالیسیا واقع در شمال غربی اسپانیا به شمار می رود که طرح اولیه آن از 3 نوع اطلاعات ریشه گرفته است. در مرحله نخست طرح خیابانهاست که از نوعی مرکزیت قرون وسطایی در نقشه توپوگرافی دامنه تپه برخوردار می باشد. دومین عنصر طرح و الگوی مدرنی است که بالاتر ازاین خیابان ها قرار می گیرد و در مرحله سوم یک مدل نرم افزار برنامه رایانه ای زمینه ای را فراهم می آورد که بهترین نقشه توپوگرافی منطقه ترسیم شود.

سیسیتم شهرسازی در سانتیگو به گونه ای شکل می گیرد که در آن ساختمان ها ترکیبی و منسجم و خیابانها دارای فضای خالی و اضافی است. با بهره گیری از این نقشه می توان شهری ترکیبی از معماری امروز و کهن را در کنار هم قرار داد و در عین حال به آیین ها و قوانین شهرسازی شهرهای قدیمی و تاریخی نیز توجه کرد.

ویژگی بنا
در این پروژه طرح ساخت 6 ساختمان یا مجتمع مطرح می باشد که به 3 بخش تقسیم می شود که عبارتند از: موزه تاریخ گالیسیا و مرکز جدید تکنولوژی، ساختمان تئاتر و موسیقی ، کتابخانه و آرشیو گالیسیا.

برخی از خیابان های این شهر از الگو و طرح پلکانی برخوردار هستند و فضای خالی میان ساختمان ها به یک میدان عمومی منتهی می شود.

مساحت
به طور عمده شهر فرهنگ گالیسیا یک مجموعه تکنولوژی پیشرفته است که مشتمل بر 6 مجتمع می باشد و می تواند به زودی به یک قطب مهم گردشگری در سراسر جهان مبدل گردد. برای اجرای این طرح محدوده ای به وسعت 810 هزار فوت و بودجه ای معادل 125 میلیون دلار در نظر گرفته شده است.

ویژگی طراحی
رم این خطوط از پرورش و دگرگونی خیابان های قرون وسطایی ِ شهر سانتیاگو د کومپستلا به وسیله نرم افزارهای کامپیوتری گرفته شده اند و منطبق با شبکه های ساختاری، هندسی و برنامه ریزی شده ی شهری می باشند. این شبکه در کنار سراسر ساختمان ها، در درجات مختلف تجلی می نمایند ؛ از تغییراتی جزئی در سنگ های روکش شده تا کانال های عمیق که فضاهای متنوعی را جدا می کنند. این کار، مجموعه ای از عناصرِ چشمگیر و در هم تنیده است که هر یک از منطق وجودی ِ خاص ِ خود تبعیت می نمایند.

ایده طرح
این پروژه، تلفیقی از ایده های آیزمن می باشد : وفور شبکه ها و خطوط متداخل از یکی از کارهای ابتدایی وی ( خانه شماره VI ، کانکتیکات ، 1975 ) ؛ در بر داشتن ستون های بی هدفِ مشهور وی از مطالعات باستان شناسی مصنوعی ( مرکز وکسنر ، اوهایو ، 1989 ) ؛ نمود بستر تاریخی بنا در فرم های دگرگون شده و رسوخ فرم های چندگانه در یک طرح ( مرکز آرونُف ، اوهایو ، 1996 ) و البته علاقه جدیدش در دو قرن اخیر به تجربیات دیجیتال از معماری فولدینگ .

معرفی کار معمار
در حالی که ساختمان های آیزنمن، اصولا طرح هایی زاویه دار و تراش خورده دارند، این پروژه خطوطی کِرو و انحنادار دارد و با شیب هایی ملایم و گاه شدید به اطراف خم گشته و تابیده است. این ساختمان، نهایت انتزاع فرم های آیزنمن است از معماری ،همچون زبانی خاص که تنها آن را مورد خطاب قرار می دهد و تلاش می کند تا با چیزی بیشتر از بستر شناسی، تقلید از معماری محلی در سنگ های روکش شده و خیابان های باریک به ترکیب آن ها بپردازد. این انتزاع متنی، می توانسته است از ظرافت بی نظیر پارلمان اسکاتلند از میرالس گرفته شده باشد ؛ اما آیزنمن بیش از این ها به سیستم جزمی خود وابسته است تا از این طریق به این ظرافت ها و نکته سنجی ها رسیده باشد.

ویژگی معماری
شش ساختمان ِ این پروژه، بصورت سه جفت قرار گرفته اند : موزه تاریخچه گالیسی و مرکز فن آوری های نوین ؛ مرکز تئاتر موسیقی و ساختمان خدمات مرکزی ؛ و کتابخانه گالیسی و آرشیو و بایگانی نشریات.
تجربه بازدیدکنندگان از هر ساختمان، با توجه به ارتباط آن با ساختمان جفت خودْ ، تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. گذرهای پیاده که در میان ساختمان ها پیچیده اند به یک میدان عمومی باز می گردند که به وسیله این شش ساختمان محصور شده و با طراحی سایت و آب نماهایی منحصر گشته است.

ساخت کتابخانه و آرشیو روزنامه ها یکی از مراکز منحصر به فرد این شهر به شمار می رود. در این مجموعه تاریخ و شخصیت های فرهنگی گالیسیا نیز در کتب معرفی شده است.
همچنین در این مجموعه امکان دسترسی به منابع دیجیتال از دانشگاههای مختلف جهان، موسسات فرهنگی و مجموعه های شخصی فراهم است و از آخرین تجهیزات رایانه ای در کتابخانه مورد نظر بهره گیری شده است. این کتابخانه مجهز به آخرین سیستم های ذخیره اطلاعات ، جست و جو و انتقال آنها و دارای 6 طبقه است که ارتفاع مجموع آنها به 42 متر می رسد و اتاق هایی برای مطالعه و تحقیق در آن در نظر گرفته شده است.

موزه تاریخ گالیسیا با هیچ یک از مراکز شهر قابل قیاس نیست و مجهز به پیشرفته ترین فناوری های رایانه ای و صمعی بصری می باشد که از مجموعه کتب تاریخی و نقشه های جغرافیایی خاص برخوردار است. در این موزه در مورد 5 دوره تاریخی سلت ها ،رومی ها ، وسطی، دوران مدرن و عصر معاصر به تفسیر، اطلاعات وجود دارد.

ساختمان فناوری های نوین بهترین مرکز فناوری ارتباطات به شمار می رود و مجهز به بانک اطلاعات تاریخی، تجهیزات صمعی – بصری، آرشیو تصاویر و … می باشد و زمینه را برای تحقیقات کامل در زمینه های تاریخی فراهم می سازد.

یکی از مراکز فرهنگی اصلی شهر، سالن آمفی تئاتر است که با سبکی خاص و منحصر به فرد بنا می شود. این سالن به برگزاری کنسرت های موسیقی و نمایش تئاتر های تاریخی اختصاص می یابد و دارای 7 طبقه است که ارتفاع مجموع آنها به 50 متر می رسد.

در فضای اطراف، جنگل بزرگی این مجموعه تاریخی خاص را در خود فرا می گیرد. هدف از احداث این جنگل در اطراف منطقه ایجاد زمینه و بستری مناسب برای هر چه طبیعی تر و بکر تر جلوه دادن شهر می باشد. از آنجا که یک آرشیتکت به نام «جان هجدوک» که در طرح نقشه کشی این شهر مشارکت فعال داشت در سال 2000 دار فانی را وداع گفت در نزدیکی کتابخانه برج هایی به مناسبت بزرگداشت یاد و فعالیتهای او احداث می گردد. این برج ها به عنوان بخش های پذیرش گردشگران و ارایه اطلاعات به آنها ساخته می شود که سطح آنها با نوعی گرانیت پوشانده می شود.

تعداد صفحات: 22

فرمت فایل: ppt